Σε πολλές περιπτώσεις ενηλίκων η πρωταρχική ένδειξη ορθοδοντικής παρέμβασης τίθεται λόγω υπαρχόντων προβλημάτων οδοντικής υγείας. Η παρουσία στραβών δοντιών και προβλημάτων σύγκλεισης μπορούν να επηρεάσουν τη στοματική υγεία. Η Ορθοδοντική παρέμβαση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών πιθανών προβλημάτων όπως ο τερηδονισμός δοντιών, η ανάπτυξη περιοδοντικής νόσου και προοδευτικά η απώλεια δοντιών.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι ενήλικες αναζητούν την Ορθοδοντική παρέμβαση αποκλειστικά για την βελτίωση της αισθητικής και την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον ενήλικα είναι παρεμφερείς με αυτές των παιδιών. Η παρουσία κενών μεταξύ των δοντιών, συνωστισμού δοντιών, προεχόντων πρόσθιων δοντιών και δοντιών σε ανώμαλες θέσεις, είναι προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει αρκετά συχνά η Ορθοδοντική ενηλίκων.

Το συνεχώς αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον του ατόμου για ζητήματα υγείας και αισθητικής οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του ποσοστού των ενηλίκων που αναζητούν Ορθοδοντική θεραπεία τις τελευταίες δεκαετίες. Η χρήση μικρών μεταλλικών ή διάφανων (κεραμικών) αγκίστρων (σιδεράκια) παρουσίασε υψηλή αποδοχή από τους ενήλικες ασθενείς, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει τα τελευταία χρόνια για τους διάφανους ορθοδοντικούς νάρθηκες. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με σιδεράκια, μιας και τα οστά του προσώπου των ενηλίκων δεν αναπτύσσονται περαιτέρω. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται γναθοχειρουργική παρέμβαση για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος.

Η υγεία των δοντιών, των ούλων και των υποκείμενων οστών και οι αρμονικές σχέσεις των γνάθων είναι ουσιαστικοί παράγοντες στον καθορισμό της απόφασης για αισθητική βελτίωση μέσω Ορθοδοντικής θεραπείας.

Image

Καλέστε μας

2286033190

Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε

Κλείστε ένα ραντεβού

(0030) 2286033190

Image
Professional Dental Solution
Ώρες λειτουργίας
Όλο το 24ωρο
Επαρχιακή Οδός Φήρων Μμεσσαρίας, Μεσσαρία Φήρας,  Σαντορίνη, Νομός Κυκλάδων